Splošni pogoji

1. SPLOŠNE INFORMACIJE

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine: www.mpikranj.si  so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP) in Zakonom o elektronskem poslovanjem na trgu (ZEPT), mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje in priporočili GZS. Spletna trgovina: www.mpikranj.si je namenjena predstavitvi in prodaji svojih izdelkov uporabniku.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB1), mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje in priporočil GZS.

Objavljena spletna trgovina je lasti gospodarske družbe MPI Kranj d.o.o., Britof 126, 4000 Kranj v nadaljevanju ponudnik.

Spletna trgovina deluje 24 ur na dan, vse dni v letu (izjema ob nujnih vzdrževalnih delih).

Vsebina spletnega portala ne predstavlja uradnih informacij. Vsebina objavljena na spletni strani www.mpikranj.si se lahko kadarkoli spremeni. Za pravilnost podatkov, katere družba pridobi od drugih subjektov, družba MPI Kranj d.o.o. ne odgovarja, škoda, katera bi nastala uporabnikom iz tega naslova, je v celoti izključena.

Za nakup izdelka na spletni strani se lahko registrirate. Vaša registracija oz. hiter nakup pomeni, da ste seznanjeni s pogoji poslovanja na naši spletni strani in da se z njimi strinjate. Za podatke, ki nam jih posredujete ob registraciji, jamčite, da so točni. Spremembo vaših podatkov nam lahko sporočite na e-pošto: info@mpikranj.si

Ponudnik se zavezuje, da bo poslovanje spletne trgovine v skladu z vso veljavno zakonodajo.

Ponudnik se ne zavezuje za pravilnost in popolnost podatkov na straneh spletne trgovine, niti se ne zavezuje za pravilnost in popolnost tekstovnega,video, slikovnega ali zvočnega materiala. Fotografija in dejanski artikel se lahko razlikujeta.

Družba MPI Kranj d.o.o., si pridržuje pravico do kakršnihkoli sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli dela splošnih pogojev brez posebnega obvestila. Spremembe veljajo od trenutka objave.

Vsa komunikacija, ki se vrši med kupcem in podjetjem MPI Kranj d.o.o. v elektronski obliki se šteje, kot da je bila izvedena v pisni obliki in ima veljavno pogodbo.

Ponudba in pogodba v elektronski trgovini sta v celoti objavljeni v slovenskem jeziku. Elektronska trgovina posluje samo na ozemlju RS.
Prodaja in dostava blaga je možna samo na ozemlju RS. Pogodbo je moč skleniti le v slovenskem jeziku.

Elektronski izvod pogodbe prejme kupec po elektronski pošti takoj, ko odda naročilo. Priporočljivo je, da si ga natisne ali shrani na disk.

Izvod pogodbe v pisni obliki prejme kupec na dom (kot račun ob dobavi).

Nakup v spletni trgovini ali sploh kakršnokoli posredovanje osebnih podatkov na straneh spletne trgovine je dovoljen samo pravno – poslovno sposobnim osebam, starejšim od 15 let, ostale osebe morajo za vsako posredovano informacijo pridobiti zakonsko veljavno soglasje staršev ali skrbnika.

2.  UPORABA IN VAROVANJE ZASEBNIH PODATKOV

V skladu z 43. b čelom ZVPot-UPB2, se ponudnik zavezuje, da kupcu pred nakupom zagotovi naslednje informacije: 

a) ime in sedež podjetja 
b) kontaktni podatki
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
d) cene blaga in storitev, vključno z vsemi davki
e) časovna veljavnost ponudbe
f) pogoji dostave oziroma morebitni stroški dostave
g) način plačila in dostave, vključno z rokom dobave ali izpolnitve
h) pravica do odstopa od pogodbe v skladu s 43. č členom ZVPot-UPB2 vključno z opisom postopka ob pritožbi

 

Družba MPI Kranj d.o.o. spoštuje Vašo zasebnost. Podatke, ki nam jih na naših spletnih straneh zaupate, uporabljamo izključno za izpolnitev naročila in za obveščanje o prodajnih izdelkih družbe MPI Kranj d.o.o..

MPI Kranj  d.o.o., se zavezuje varovati podatke pravnih oseb in osebne podatke fizičnih oseb, ki nam jih posredujete. Da bi skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov preprečili nepooblaščen dostop do teh podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje osebnih podatkov, ki jih določa Pravilnik o varstvu osebnih podatkov skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Kot kupec lahko kadarkoli po elektronski pošti zahtevate, da v roku 15 dni trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja. O tem vas bomo v nadaljnjih petih dneh po elektronski pošti obvestili.

3. POSTOPEK NAKUPA

Izberite izdelek ter količino. Vnesite vse vaše osebne podatke. Izberite način plačila in način dostave. Pred oddajo naročila prosimo preglejte nakupno košarico, izvedite morebitne popravke ali nadaljuje z nakupom oz. zaključite nakup. Po končanem nakupu se uporabniku preko elektronske pošte pošlje obvestilo o izvedenem nakupu. V primeru, da je uporabnik izbral plačilo po predračunu, se mu predračun avtomatsko pošlje na njegov e-poštni naslov. Naročilo bo šlo v nadaljnjo obdelavo šele ob zaznavi plačila. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave.
Naročene izdelke ponudnik pošilja preko pogodbenega partnerja Pošte Slovenije. Blago bo odpremljeno v kolikor se uporabnik odloči za dostavo naročenega blaga na izbrani naslov, ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. 
Blago bo pripravljeno za osebni prevzem, če ste se odločili za možnost osebnega prevzema naročenega blaga v skladišču ponudnika na naslovu  MPI KRANJ d.o.o., Jelenčeva 1, 4000 Kranj je prevzem izdelka možen od ponedeljka do petka med 10.00 in 13.00 uro . Izven delovnega časa prevzem ni mogoč.

4. DOBAVNI ROK

Ponudnik se trudi, da bo blago dostavljeno do naročnika v navedenih rokih. Blago ki je na zalogi, ima rok dobave 1-3 delovne dni po plačilu izdelka.
Blago, ki ga ni na zalogi je možno naročiti po elektronski pošti , v tem primeru je rok dobave po dogovoru. Po oddaji naročila prejme naročnik obvestilo po elektronski pošti o oddanem naročilu, ki vsebuje informacijo o vsebini naročila in načinu plačila. 
V obvestilu so navedeni tudi kontaktni podatki ponudnika, na katere se lahko naročnik obrne v primeru kakršnihkoli vprašanj ali pripomb v zvezi z naročilom. Način dostave je hitra paketna dostava  Pošte Slovenija , kar pomeni, da bo naročilo dostavljeno že naslednji dan ob prejemu obvestila, da je blago pripravljena za odpremo. V kolikor vas ob dostavi ni doma, vam bo uslužbenec pošte pustil sporočilo. V kolikor paketa ne prevzamete v roku, kot ga določa obvestilo Pošte Slovenije, bo paket vrnjen dobavitelju, dodatno pošiljanje pa se računa po ceniku pošiljanja družbe MPI Kranj d.o.o..
Stroški pakiranja in poštnine  z DDV znašajo 5.25 eur. Zahteva naročnika, da se ga telefonsko obvesti o času dostave, se zaračuna 1,00 eur.

-  POMEMBNA OPOZORILA:

da bi prejeli naročilo v naj krajšem času, vam svetujemo, da upoštevate naslednje: 
A. Navedite podatke za dostavo, kjer je vedno nekdo na razpolago za prevzem paketa. V kolikor vas ob dostavi ni doma, vam bo bodo pustili sporočilo. Prosimo, da paket prevzamete v poslovalnici Pošte Slovenija.
B. Priimek naveden v naslovu za dostavo mora biti naveden tudi na zvoncu/domofonu/poštnem nabiralniku. V kolikor poštar ne najde priimka, nam vrne paket z opombo: ''Prejemnik neznan'' 
C. Navedite tudi vašo mobilno telefonsko številko v primeru, da bi vas za prevzem paketa poklicali.

Če boste račun plačali do 10. ure, bo blago verjetno odpremljeno še isti dan in ga boste predvidoma prejeli v roku 1-3 delovnih dveh.
Če boste oddali naročilo po 10. uri, bo morda odpremljeno še isti dan, bolj verjetno pa naslednji. Naročila, ki jih dobimo v soboto, nedeljo ali med prazniki, bodo načeloma odpremljeni prvi naslednji delovni dan. Morebitne zamude zaradi nepredvidenih družbenih, sindikalnih, prometnih ali logističnih problemov je odgovornost Pošte Slovenije.

Paket vam dostavljavec dostavi na naslov, ki ste ga zapisali ob naročilu, lahko pa vam ga dostavi na drug naslov, če vam tako bolj ustreza ali pa ga pusti v najbližji poslovalnici Pošte Slovenije in ga prevzamete z osebnim dokumentom.

Vse informacije o paketu lahko kadarkoli pregledate na portalu Pošte Slovenija (https://sledenje.posta.si) ali najbližji poslovalnici Pošte Slovenija.

5. CENE

Cene izdelkov v spletni trgovini www.mpikranj.si  so z DDV (vsebujejo 22 % DDV). Družba MPI Kranj d.o.o. je davčni zavezanec (ID: SI 28652126). Cene so označene v EUR. Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila. Cene na spletnih straneh so dokončne in veljajo samo za nakup (oddano naročilo) preko spletne trgovine. Cene za izbrano blago ali storitev veljajo na dan opravljenega nakupa.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Cene ne vključujejo dostave, razen izjeme, kjer je obvestilo, da je strošek dostave vračunan v ceno izdelka.

Spletna cena velja za vse registrirane kupce spletne trgovine www.mpikranj.si . Registrirani kupec postanete ob oddaji naročila preko spletne košarice na spletnem mestu www.mpikranj.si. Redna cena velja za neregistrirane uporabnike, ki želijo opraviti nakup v naši poslovalnici, mimo spletne košarice. Če redna cena pri izdelku ni objavljena, ne omogočamo nakupa mimo spletne košarice.

NAČIN PLAČILA:

Plačilo nakupa je omogočen samo po predračunu:
Plačilo po predračunu - naročilo je odpremljeno po prejemu denarnih sredstev na naš TRR. Znesek lahko poravnate s plačilnim nalogom preko katerekoli banke, spletne banke, pošte, trgovine, itd.

Podatki za plačila v Sloveniji 
 
- Prejemnik: MPI KRANJ d.o.o., Britof 126, 4000 Kranj
- Bančni račun IBAN:  SI56 3300 0000 3351 729
- Račun odprt pri banki Addiko Bank  d.d.

Sklic pri plačilu je številka predračuna: 00-številka predračuna, brez znakov (npr. 00   170100000125)

6. POGOJI ODSTOPA OD POGODBE

Kupci, ki sklenete kupoprodajno pogodbo-nakup na daljavo skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov, imate pravico, da od pogodbe odstopite.

V primeru odstopa od pogodbe morate prejeto blago vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini in v nepoškodovani embalaži, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to krivi vi. Stroške vračila blaga plača kupec.

Odstopni rok poteče v 14 dneh od dne, ko pridobite posest blaga ali jo pridobi namesto vas tretja oseba, ki ni prevoznik, in jo v ta namen določite vi.

Za uveljavitev pravice do odstopa morate naše podjetje, o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe obvestiti z nedvoumno izjavo pisno na naš naslov (MPI KRANJ D.O.O. jELENČEVA 1, 4000 kRANJ) ali po elektronski pošti na naslov INFO@MPIKRANJ.SI. V ta namen lahko uporabite priloženi priloženi odstopni obrazec, vendar to ni obvezno.

Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem vaše pravice do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od te pogodbe.

Če odstopite od te pogodbe, vam brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva prejetja obvestila o vaši odločitvi o odstopu od te pogodbe, povrnemo vsa z vaše strani prejeta plačila, vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni z naše strani ponujena cenovno najugodnejša standardna oblika dostave). .

Plačilo lahko zadržimo, dokler ne prejmemo vrnjenega blaga. V kolikor izdelek začnete uporabljati, pa si premislite, izgubite pravico do odstopa od pogodbe.

Neposredne stroške vračila blaga nosite vi.

Povezava za spletno reševanje potrošniških sporov –

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&Ing=SL.

7. ODSTOPNI OBRAZEC:

Obrazec za odstop od pogodbe artiklov je uporabnikov na voljo tukaj.

Družba MPI Kranj d.o.o. nima izbranega mediatorja za reševanje izvensodnih sporov (IRPS).